Superman -1945

Oh, man. Roppant kidolgozatlan rajzokkal indult útjára a sorozat, amiben Superman ... hát nem tudott repülni egészen a 30. számig, bár addig két részben is használta a szuper-szövés képességét...
Helyette ugrálva közlekedett.


 


Ellenfelei normál, emberi bűnöző voltak, és a 2VH kitörésével hadseregek is. Persze semmi döntő beavatkozás.


Azért megjegyezném, hogy az első bő húsz számban Superman igencsak korának mentalitását hozza, így pl. simán lebombáz pár gyárat, és lazán villamosszékbe küld embereket. Szóval ebben a korszakban Superman NEM hős, inkább az átlagember fantáziálása az erőről, azaz elképzelni milyen lenne ha te lennél az erősebb mindenkinél.


Folyamatos téma Louise Lanenel való kapcsolata, illetve esetleges lelepleződése (önként vagy sem) előtte, ami persze sosem történik meg.

 
Szintén előfordul egy rakás reklám, különösen háborús kötvények vásárlására buzdítás, de a naív történetvezetésben és ábrázolásban van valami igazán csalogató.


Találhatunk olyan easter eggeket itt egyébként mint a fent látható "Bruce Construction" említése (Bruce Wayne/Batman), de gyanús hogy Peter Parker újságíró prototípusa is itt szerepelt először:


A füzetek jobbára teljesen epizodikusak azért, és eléggé egy síkon mozognak be kell valljuk. Ritka a különleges szám, de azért akad.



A címlapok között viszont eszetlen kreatívak tudtak lenni, tényleg csak mintának:


Btw, mind emlékszünk az Új 52-re - ekkoriban pedig a Nagy Nyolcas futott:


Ám mivel világháború folyt, gyakran szarra nyomtattak húggyal:


Amúgy egészen a 21. számig kellett várni amíg Superman elkezdte használni a saját nevét:


És meglepő módon a 35.számban bekukkantunk (akkor először) Smalville-be:


Egyébként nem tudom ez színezési hiba volt-e, vagy szándékos, de két számban is előfordult:


Mielőtt elfelejtem: Louise kapott egy saját történetet a számokban, amikben 4-4 történetjelent meg, ami ugye brutálisan sok, legalábbis ha nem tudjuk hogy a füzetek eleinte negyedévente (azaz háromhavonta), később kéthavonta jelentek meg. Sajnos vagy sem, ezzel párhuzamosan Louise jobbára eltűnt Clark Kent/Superman mellől, bár igaz, kicsit idegesítő lett már hogy minden számban/történetben meg kellett menteni.


A legnagyobb Superman-történetebből a korszakból azonban szerintem mikor egy imposztort kell lelepleznie, aki átvette a helyét - hogy horkolásával idegesítse a szomszédokat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Olvassunk Uncanny X-ment 019

Olvassunk Uncanny X-ment 015